Het laatste nieuws

Elke week is anders bij Ius Publicum, want elke situatie is uniek. Dit vraagt om maatwerk en creativiteit. Het recht staat nooit stil en daar worden wij enthousiast van. Om u een kijkje te geven in de jurispudentie van ons praktisch werkveld, hebben wij een blogpagina voor u opgezet.

Het archief

Categorieën

Archieven

Wet gegevensverwerking door samenwerkingsverbanden: inwerkingtreding in zicht

Lees meer »

Artikel 175 van de Gemeentewet als grondslag voor online gebiedsverboden: juridisch toelaatbaar?

Lees meer »

Woningsluiting op grond van artikel 174a van de Gemeentewet: sprake van ernstige verstoring van de openbare orde?

Lees meer »

Juridische kwalificatie van een waarschuwing op grond van de Wet aanpak woonoverlast: wel of niet (gelijk te stellen met) een besluit?

Lees meer »

Grens tussen toezicht en opsporing: binnentreden van bedrijfspand door toezichthouder en politie tezamen (on)rechtmatig?

Lees meer »

Tijdsverloop tussen de overtreding en daadwerkelijke toepassing van bestuursdwang op grond van artikel 13b van de Opiumwet: van betekenis voor de noodzakelijkheid in het kader van de evenredigheidstoets?

Lees meer »

Niet-ontvankelijkheid van het hoger beroep door misbruik van recht: recht op schadevergoeding bij overschrijding van de redelijke termijn?

Lees meer »

Ontheffing van het verbod in de Opiumwet voor de teelt en export van cannabis: de voorwaarden voor het verlenen en de relatie tot Europees recht uitgelegd door de Afdeling

Lees meer »

Woo-invoeringstoets: aanbevelingen ter verbetering van het Woo-proces

Lees meer »

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! Dan zorgen wij ervoor dat u op de hoogte blijft van de belangrijkste ontwikkelingen binnen onze expertises.